Hmm...
Een makkelijk maar heerlijk recept om even snel te maken.
Wat heb je nodig:
1 ei
1 appel
250 gram bloem
175 gram suiker (iets minder mag ook;)
200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
'n beetje zout
(spring)vorm van 24cm
oven voorverwarmen op 175 graden
1 ei
1 appel
250 gram bloem
175 gram suiker (iets minder mag ook;)
200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
'n beetje zout
(spring)vorm van 24cm
oven voorverwarmen op 175 graden
Vet de vorm in en schil de appel, snijd deze in dunne partjes.
Klop het ei in een kommetje los, voeg 1/3 van het ei bij de bloem, de boter en de suiker.
Doe een beetje zout bij het mengsel en mixen tot er een mooi deeg ontstaat.
Verspreid het deeg in de vorm en maak het geheel goed plat.
Leg de appelpartjes gezellig op het deeg, duw ze een beetje aan.
Smeer de rest van het ei over de hele koek uit en strooi wat suiker over de hele koek.
Zet de koek in de voorverwarmde oven, oven na 15 minuten lager zetten naar 150 graden.
Bak de boterkoek in 35 - 40 minuten goudbruin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten