maandag 8 april 2013

Baretjes en patroon bloem

Met het heerlijke zonnetje buiten krijg je weer zin om in de tuin bezig te zijn.. maar ja helaas, er zijn nog geen bloemetjes te zien.. Nog even geduld ;) 
Nu dus maar binnen aan de schoonmaak en tussendoor even snel een paar fotootjes schieten en een verhaaltje typen. 
Twee baretjes. 
Bij de roze zit een klein glittertje in de wol. Deze leuke wol komt bij de zeeman vandaan daar hebben ze ook een kleine collectie.
Steeds meer winkels krijgen door dat haken en breien weer helemaal 'in' is, en gaan wol en katoen verkopen.. Leuk! 
Het rode baretje is 'simpel' met alleen stokjes gehaakt. Tussendoor wel af en toe een rijtje vasten om te meerderen en minderen. Dit vind ik zelf mooier.. als je met stokjes gaat minderen ga je namelijk snel gaatjes zien.. vandaar.
De bloem maakt het leuk. Lekker groot. Hier volgt het patroon:

Toer 1: Haak een ketting van 9 lossen en sluit deze met een halve vaste tot een ring.
Toer 2: 2 lossen, 17 stokjes om de ring, 1 halve vaste in de 2e losse
Toer 3: 2 lossen, 1 stokje in het volgende stokje, *2 lossen, 2 stokjes in het 2e stokje, herhaal dit vanaf * nog 7x, eindig met 2 lossen, 1 halve vaste in de 2e losse.
Toer 4: 7 lossen, 1 dubbel stokje om de volgende lossenboog, 3 lossen, 1 dubbelstokje om dezelfde lossenboog, *3 lossen, 1 dubbelstokje om de volgende lossenboog, 3 lossen, 1 dubbelstokje om dezelfde lossenboog, herhaal vanaf * nog 6x, eindig met 3 lossen, 1 dubbelstokje om het laatste gat, 3 lossen, 1 halve vaste in de 4e losse vanaf et begin.
Toer 5: 4 lossen, 3 dubbelstokjes om de onderliggende lossenboog, 7 lossen, 4 dubbelstokjes om dezelfde lossenboog, * 1 losse, sla 1 lossenboog over, 4 dubbelstokjes om de 2e lossenboog, 7 lossen, 4 dubbelstokjes om dezelfde lossenboog, herhaal vanaf * nog 7x, eindig met 1 losse, 1 halve vaste in de 4e losse van het begin.
Toer 6: 1 halve vaste op elk van de volgende 3 dubbele stokjes, 4 lossen, 15 dubbelstokjes om de lossenboog, 1 vaste om de losse in het midden van de dubbelstokjes, * 16 dubbelstokjes om de volgende lossenboog, 1 vaste om de losse in het midden van de dubbelstokjes, herhaal vanaf * nog 7x, eindeig met een halve vaste in de 4e losse van het begin. Hecht af.
Succes!

Verder ben ik nog bezig geweest met een tasje.. zowaar in 1x gelukt.. zonder wat uit te halen :)    


Al die leuke roosjes en strikjes en lintjes komen bij de Hema vandaan. 
Lekker fleurig!
En pas weer wat wol ingeslagen op de markt. Kunnen we weer even vooruit. Ik hou erg van de roze tinten merk je wel ;-) Dit keer gaat het een dekentje worden..


Mariska

1 opmerking:

  1. hey ils en maris,

    hebben jullie ook patroon van een baret?

    groetjes, marije

    BeantwoordenVerwijderen